- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Katarinas Café – om madspild og fødevaretab.
24. januar 2019 kl. 17:30 - 19:00
Freebegivenhed Navigation
I Danmark bliver der hvert år kasseret 700.000 tons mad, som kunne være spist. Globalt er tabet ca. 1,6 milliarder tons og svarer til et tab på ca. 1.2 trillioner US dollars. Dette tab af ressourcer betyder dels at vi mister penge og gode fødevarer, og dels at det forbrug af vand, energi, gødning, pesticider, foder, medicin m.m., som er gået til at producere maden, er spildt. Reducering af madspild og fødevaretab er den 3. vigtigste faktor for at reducere CO2 udslip. I Danmark er det stort set kun frivillige kræfter som forsøger at reducere madspild, mens i mange andre lande er der politiker og regulering. Hvad kan der gøres politisk for at få skabt fokus og få stoppet det enorme madspild. Det sætter vi fokus på d. 24.1
Paneldeltagere:
John Wagner, Administrerende direktør, Forenede Købmænd, Benedicte fra Mad til Alle, et fødevarefællesskab for økonomisk trængte og Katarina holder oplæg om hendes arbejde i Mærsk med at reducere fødevaretab internationalt samtidig med, at der skabes forretning.
Tilmelding til Lotte Hansen: Lh.kampagne@gmail.com